Forside>Huset>Lidt om selve huset
 

              
 
    Holmvej 11, anno 1922 
Holmvej 11, anno 2002
 
  


  


  

Lidt om selve huset
Husets første del er opført i ca. 1850. Det lå oprindelig i toften umiddelbart nord for ejendommen Drejbjergvej 11 i Bjergskov, men flyttes i 1856 til den nuværende placering i Hornmark, Holmvej 11 i Kliplev. Huset er bygget på et fundament af kampesten og med stråtag.
Samtlige ejere har sat deres præg på huset- efter deres behov. Aage og Tove Rasmussen byggede til og gav huset dets nuværende udseende i 1980'erne.
Grisestalden blev medtaget til bryggers, og der blev sat en vinkel på. "Stadsstuen" blev udvidet med hestestalden. Væggen i stadsstuen har stadig den gamle staldvægsoverflade. Da vi flyttede ind var der meget lavt til loftet i vores dagligstue, så vi valgte at grave ud, og gå et trin ned. I dagligstuen har vi bevaret de gamle loftbjælker. Høloftet på første sal blev inddraget og indrettet til sove- og gæsteværelser og en dejlig altan.
I vores hall står en dejlig gammel Christianfelder kakkelovn fra omkring 1800. Kakkelovnen er senere renoveret af Schmidt og Søn i Christiansfeldt, og vi bruger den dagligt, som en dejlig varmekilde, der sammen med huset tre andre brændeovne udgør husets varmekilder.

Mosehullet 2002


 
 
                       
 
Køkkenet


 


Forside             Links              
klik på billederne, for at se dem i stor størrelse.